Oktatók

Darányi Gábor

Darányi Gábor női önvédelem oktató
Darányi Gábor női önvédelem oktató

A női önvédelmi előadások többségén elhangzanak azok a jó tanácsok, minthogy támadd mindig a szemét, ha teheted rúgd tökön és fuss. De vajon tényleg képes lennél fájdalmat okozni?
Tudod milyen érzés valakinek a szemébe nyúlni?
El tudod viselni ha valaki agresszíven a falnak vág?

Ha eddig csak filmekben vagy gondolatokban jutottál el idáig eljött az ideje, hogy a valóságban is kipróbáld mit tehetsz a saját védelmed érdekében! Döntsd el hajlandó vagy-e áldozatot hozni a fejlődésedért?
Ha igen, vedd fel a harcot és gyakorolj keményen:
– fizikai állóképességfejlesztés –  ismerd meg valódi önmagad és told ki a korlátaidat –
– védelmi mechanizmusok felépítése,
– kemény és erőteljes ütések magas sorozatszámú ismétlése,
– feszítések, csavarások és rúgások használata önvédelemben,
– fogásból, folytásból való szabadulás,
– komplex szitációs gyakorlatok.

Darányi Gábor - női önvédelem
Darányi Gábor – női önvédelem

Minden életszakasznak megvannak a tipikus veszélyes szituációi.  Teljesen mindegy, hogy mikor kerülsz bajba: éjjel hazafelé egy buliból, vagy napközben otthon egyedül a gyerekkel, esetleg egy közlekedési balesetben. A reagáláshoz szükséges forgatókönyv szinte minden esetben ugyanaz.

  • Legfontosabb a prevenció! Tudatosan figyeljük a környezetünket, így sokszor elkerülhető a baj!
  • Ha nincs más lehetőség, a konfrontáció elkerülésére, meg kell hoznunk a döntést. Cselekedni kell! Legrosszabb, amit tehetünk, ha „lefagyunk” a félelemtől.
  • Cselekvés közben nincs idő a töprengésre. Végig kell vinnünk, amit elkezdtünk. Soha ne álljunk le félúton. A dermedtség elkerülése érdekében mentálisan és fizikálisan felkészültnek kell lennünk. Ismerni kell önmagunkat és valós korlátainkat.

A női önvédelemre folyamatosan lehet jelentkezni, de negyedévente vannak úgymond próbatételeink, animált támadásokkal, ahol valósághű szituációkban férfiak ellen kell bizonyítanod a megszerzett tudásodat. A sikeres elhárítások után mindenki érezni fogja a haladást, hogy egyre keményebb és egyre kitartóbb lesz egy-egy félelmetesnek tűnő helyzetben.